19.07.2011


Den farlige skulpturparken

Jeg fant igjen avisen jeg leste igår, om psykiater Torunn Grønvik som protesterer mot skulpturparken som planlegges ved Ekeberg i Oslo.

“I en uttalelse sendt til Byutviklingskomtièern, advarer psykiater og parkmostander Torunn Grønvik skarpt mot mulige skadevirkninger på folkehelsa.

Blant effektene Grønvik frykter, er økt luftforurensning og dårligere tilgang til skogens ro for særlig innvandrerbefolkningen
Den planlagte parken er potensielt SKADELIG for folk generelt, dere! Parken skaper dessuten forurensning, og gjør at det å komme til skogen blir vanskeligere for innvandrerbefolkningen enn den innfødte befolkningen……
Hvorfor det skal være vanskeligere for innvandrerbefolkningen enn resten av befolkningen, er ikke nevnt i artikkelen.

“Noen av de utvalgte skulpturene er ikke bare støtende, men også krenkende, og kan derved påvirke den psykiske helsen og minske bruken av området for folk som i dag har Ekebergskogen som rekreasjonsområde.”
Ettersom dette handler om psykologi, så lurer jeg på om det er psykiateren eller journalisten som har failet i å nevne at det er 100% subjektivt hvorvidt noe er støtende og krenkende eller ei. Det er ikke akkurat urelevant at det er subjektivt, ettersom det finnes ting overalt i hele samfunnet som noen oppfatter krenkende og\eller støtende!
Når man bruker som poeng at noe er krenkende og\eller støtende, så må vel dette gjelde for alt annet i samfunnet også? Er hun like bekymret for skadelige virkninger fra filmer, tv-serier, tv-programmer, media generelt, ikke minst PORNO, pc-spill, og kunst generelt? Er kanskje også kunst fra steinalderen, indianerstemmer etc like potensielt skadelige, når de skildrer “sexistisk kunst”?
Hvis dette er så skadelig, hvorfor fokuserer hun da så mye på akkurat denne parken, som bare påvirker en bitteliten del av Norges befolkning? Hvorfor ikke starte med å protestere mot media som påvirker en langt større del av befolkningen?…

“Det er  grunn til å stille spørsmål ved konseptet om sexistisk kunst, skulpturer av nakne kvinnekropper og erigerte peniser, i en skogspark.

Det må i tillegg utredes hva det kan bety for mennesker som har vært utsatt for seksuelle overgrep, og om det kan bli retraumatiserende for dem”
Asså… Jeg har respekt for overgrepsofre, men hvis et overgrepsoffer opplever den parken som traumatiserende, så finnes det atskillig mange ting i samfunnet som er verre for dem. Det er en fullstendig ubrukelig unnskyldning, når den parken blir en dråpe i havet av alt som potensielt kan skape angst for noen.
For ikke å snakke om… Hva med å UNNGÅ parken, hvis man sliter med sånt? Det er ikke som om de ikke aner selv på forhånd at de kan oppleve det som traumatisk, når de lever i et samfunn hvor kvinnekropper og seksualitet gjennomsyrer kulturen! Enten får man angst før man rekker å komme seg til parken, eller så kommer man seg mest sannsynlig både til, og igjennom, parken uten angst.

“Ifølge Grønvik kan den føre til mer luftforurensning da flere mål skog fjernes og dermed trærs luftforbedrende effekt, mer støy fra anlegg spesielt gondolbanen, serveringssteder og servicebiler”
Det er ikke matematisk riktig at parken skaper luftforurensning ved at skog fjernes, men ok.
Etter hva jeg har skjønt så er derimot gondolbanen en mulig del av planen for denne parken, og ikke noe som blir bygget hvis skogen forblir slik den er per dags dato. Da går det ikke an å argumentere mot parken fordi man fjerner skog som reduserer støy fra gondolbanen i parken… Alternativene er mye skog eller litt mindre skog pluss gondolbane!
Serveringssteder klarer jeg forresten ikke se for meg lage noen merkbar støy gjennom området, men kanskje jeg bare ikke har lagt merke til det.

“Hun er bekymret over at stier gjøres til grusveier, og minker den forebyggende effekten på muskelskjelettsystemet
EH?? Hva med at de som vil ha maksimal forebyggende effekt går utenom stiene eller i et litt annet område da?? Du snakker om å ignorere alternativer! Det virker som Grønvik nekter for at folk skal bruke noe som helst annet område i hele byen, Ekebergskogen MÅ brukes i fremtiden til det samme som idag!

“Grønvik frykter også at en planlagt, nylaget dam kan gi fare for drukning og at det kan bli en badeplass for hunder hvis den ikke blir sikret med et gjerde.

Store mengder hunder som bader i en stillestående dam vil kunne påvirke med tarmbakterier og alt det vanlige.”
Hva blir det neste, at du er redd for ender som driter og padder? Det finnes allerede diverse dammer rundt om i Oslo som ikke er sikret med gjerde eller noe annet, og hvor ofte hører du om drukningsulykker i Oslo, hæ??
Ang hunder så er det for det første snakk om en dam som skal ha sirkulasjon, og det betyr at det vil være en pumpe med filter! Så slutt å snakke om hva som skjer i stillestående vann.
Så tenker jeg… Bakterier er kun et problem hvis man snakker om å drikke eller bade i vannet. Snakker vi om en badedam? Isåfall blir det minst like mye bakterier og dritt fra barn som driter, drita folk som tisser, og søppel som idioter kaster i det!

Kjeder du deg? Gjør et bryllup!

Jeg fant en artikkel hvor det nevnes diverse konkrete realityshows som skal være ganske populære å både se på og delta i:
“Slank til bryllupet”: Overvektige folk sloss om å få et sponset bryllup, ved å vinne en slankekonkurranse. Bryllup handler ikke om kjærlighet, men om kroppsfokus.
“Bridalplasty”: Noe med drømmebryllup og plastisk operasjon… “Hva er vel vitsen med et vakkert bryllup hvis man selv er dritstygg?” Nei, si det du. Jeg har hørt noen rykter om kjærlighet, men jeg skjønte det ikke helt…
“Kjolen som sier ja”: Spesialteam og manikyrer leder damer gjennom “kjoleprosessen“. Her handler alt om kjolen, drit i brudgommen og kjærligheten.
“Forlatt ved alteret”: Den enes død er den andres brød, og den enes ruinerte kjærlighetsliv er den andres store fryd…
“Bill.mrk: Bryllup”: En single kvinne skal forberede et bryllup… samtidig som hun leter etter en å gift seg med… For dem som har tro på både kjærlighet ved første blikk og at kjærligheten kommer når du roper på den.

Sigøyneres vei til et lykkelig liv

Jeg vil nødig dra alle sigøynere(eller andre folkeslag) over èn kam, men en sigøyner i denne artikkelen drar selv alle signøynere over èn kam. Bildet hun selv maler av sigøynere er ikke videre pent heller…

Artikkelen, fra A-magasinet 15.juli, handler om en sigøyner som ble dømt til over 5 års fengsel for trygdesvindel i Norge. Den intervjuede sigøyneren, Sissy, forteller om en utbredt aktivitet i sigøynermiljøet, hvor de svindler NAV ved å nærmest produsere falske personer gjennom falske fødselsrapporter.

Et sitat fra den intervjuede sigøyneren står med store bokstaver, under et bilde av henne i fengsel: “De har tatt livet av meg med dommen på fem og et halvt år. Her sitter jeg sammen med mordere.”
Hørte jeg noen si… Man høster hva man sår? Jeg kan være enig i at det er overdrevent å sette henne sammen mordere, og dommen er streng sammenlignet med andre kriminaliteter, men å klage på at man fengsles for å svindle myndighetene… eh.

“Hun har mistet alt. Livet sitt, familien sin og det hun hadde av verdier. Hun har ikke mer å tape. Derfor vil hun snakke nå. […]
– Tror du det er bare jeg som har laget fiktive barn? Alle sigøynere i Norge har fiktive barn, og alle gjør det på den samme måten.”
Ok, så gjør alle sigøynere det. Men så da? Er du en sau som følger flokken blindt?… Hvis de andre hopper utfor et stup så gjør du også det?

Sissy: “Jeg ble truet til å gjøre det. X(mannlig slektning) tvang meg. Hva ville du gjort, frue, hvis du og barna dine var truet på livet? ”
[…]
Sissy: “Vet du hva som har skjedd i denne saken? Jeg er blitt offer for en byttehandel. Noen har sladret på meg mot at de selv har sluppet unna straff. Jeg har fått skylden for alt, men det er andre som står bak. ”
[…]
Sissy: “Jeg beholdt min trygd og trygden til sønnen min, resten ga jeg til sletningen min. Jeg har ikke tjent fem øre på dette. Jeg har bare tjent fem og et halvt år i fengsel.”
[…]
Sissy: “Da en av kvinnene i familien ble gravid, gikk hun til kontroll og oppga navnet til mine døtre. Så fikk jeg papirene. Det var bare å levere dem til trygdekontoret. ”
[…]
Angelique: “Jeg er ikke Laila Fjell. Laila er det norske navnet til søsteren min.”
[…]
Angelique er redd for at familien vil hevne seg på henne, fordi hun har brutt med dem og deres måte å leve på.
[…]
Blodprøvene som er tatt ved svangerskapskontrollene, viser at det er minst tre kvinner som har utgitt seg for å være Laila.
[…]
Sissy: “Jeg vet hvem som er hvem. Hun som sitter i fengsel er Laila. Hun sier hun er Angelique for å slippe unna straff.”
[…]
“Datteren sier moren lyver. Moren sier datteren lyver. Begge innrømmer at de har løyet i avhør med politiet. Begge bedyrer at de snakker sant nå.
Sannheten er ikke mye verd i det miljøet hun kommer fra, forteller Sissy.”
– Er ikke dette tragikomisk så vet ikke jeg. Det som forundrer meg mest med denne artikkelen, er hvor lite samvittighet folk i denne familien ser ut til å ha for hverandre… Ingen bryr seg om et uskyldig familiemedlem blir straffet?

Det mest fjollete jeg fant i artikkelen derimot, var dette:
Sissy: “Barna mine var ikke så syke, men jeg tenkte på fremtiden deres. Jeg visste at de ikke kom til å få noen jobb. Min far var uførepensjonist, min mor, mine tanter, alle søsknene mine er uførepensjonister. Det finnes ikke èn sigøyner i Norge som ikke er ufør.”
Journalist: “Det går vel ikke an? De er vel ikke syke alle sammen?”
Sissy: “Ikke spør meg. Nei, de er ikke syke alle sammen. Men vi får ikke jobb, fordi vi ikke kan lese eller skrive.”
– *kremt* Hva med å… lære seg å lese og skrive? Hva med å ta problemet ved roten, fremfor å fucke opp hverandres liv?
Hva i all verden er det for slags gener disse folka bærer på, som gjør at det liksom går i arv at man heller vil svindle, fucke opp for hverandre og leve i kriminalitet, enn å lære seg å lese og skrive så man får en jobb?
Enten må det skyldes at disse menneskene bærer gener som gjør dem ekstremt lite åpne for å lære nye ting (ett av de 5 viktigste personlighetstrekkene i faglig psykologi), eller så har de en kultur hvor man rett og slett læres opp til at man skal IKKE lære seg å lese og skrive.
Tbh virker det siste mest sannsynlig for meg. Er det da dumskap som går i arv, eller hur?:p

Jeg føler jeg sloss mot en trang til fordommer mot sigøynere etter å ha lest den artikkelen… Det hjalp liksom ikke å høre saken fra flere sider, lol.

Advertisements

One Comment to “19.07.2011”

  1. Er så enig her i alt. Det er mye mer traumatiske hendelser enn en park man, etter alt dette mediastyret, forhåpentligvis er forberedt på.

    Men om hun sigøyneren snakker sant, man burde jo bare ta hele miljøet for seg, sjekke alt og alle om “alle” gjør dette her. Så får man heller forklare alle sigøynere at “siden så mange av dere gjør dette her, så går det utover alle”, og kanskje det får unge generasjoner til å innse at “alle tror vi er løgnere også, om vi ikke stopper dette nå”. Får man jo håpe. For hvem vil kalles løgner? Og hvor lenge har de bodd her uten å ha lært seg å skrive, det finnes tross alt kurs for sånt…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: